Skip to content

Cart

Your cart is empty

Continue shopping

Borage

 kwaliteit & gebruik 
Latijnse naam: Borago Officinalis L.
Ingrediënten van deze bron: borageolie
Kwaliteit: biologisch
Herkomst:
 Producten van deze bron 

Verwerking in onze zeep

borageolie

Wij gebruiken borageolie als toevoeging aan het zeepmengsel nadat we loog en de basisvetten gemengd hebben. De olie heeft een hydraterende werking.

 Borage historie & werking 

Borage wordt ook wel bernagie of komkommerkruid genoemd (het blad geurt enorm herkenbaar naar komkommer en het smaakt er in mindere mate ook naar). Hoewel de borageplant oorspronkelijk als groente werd gebruikt, geloofde men in de oudheid dat borage droefheid en zwaarmoedigheid van de geest zou verdrijven. Het is een één-jarige plant die in veel tuinen en in het wild te vinden is.

Borageolie is rijk aan de meervoudig onverzadigde (omega-6) vetzuren linolzuur en gamma-linoleenzuur (GLA). Borageolie is zelfs de rijkste bron van GLA in de natuur (tot wel 27%) en wordt hierdoor ook als voeding(supplement) gebruikt, bijvoorbeeld voor het bevorderen van het vrouwelijk hormonaal evenwicht. De olie wordt in producten gebruikt die ondersteunen bij droge, schilferige en oude huid, alsook bij eczeem en luieruitslag.

Calendula soap
€9,75
Herbal Shampoo
€11,75
Uitverkocht
Shaving bowl
€59,50
Shaving soap
€12,45

Gerelateerde blogposts